"Τείχος δακρύων και για τους Αγιοταφίτες"

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 2:49 pm

"Τείχος δακρύων και για τους Αγιοταφίτες"

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ » Τετ Απρ 10, 2013 12:10 am

http://www.agioritikovima.gr/patiero/19 ... u%EF%BF%BD
ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΕΣ (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2013 09:31 desk agioritikovima

Κανέναν δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο το δράμα του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου. Ο έγκλειστος σήμερα στο κελί του στους Αγίους Τόπους, Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά εδώ και 8 χρόνια.

Οι Αγιοταφίτες ζουν από κοντά κι αυτοί συγκλονισμένοι την περιπέτειά του. Αισθάνονται συγκινημένοι, αλλά διακατέχονται κι από τύψεις. Αυτό τουλάχιστον καταγράφεται σε επιστολή που έστειλε στο "Αγιορείτικο βήμα" ένας εξ αυτών. Οι φωτογραφίες, οι οποίες συνοδεύουν την επιστολή μαρτυρούν καρέ-καρέ τον τρόπο με τον οποίο ο Πατριάρχης τροφοδοτείται με τα απαραίτητα.

Ολόκληρη η επιστολή προς το "Αγιορείτικο βήμα" έχει ως εξής:
«Αδελφέ εκτεθήκαμε σε πολύ κόσμο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με τη σιωπή και την ανοχή μας. Δεν υποφέρεται άλλο. Έχουμε και αξιοπρέπεια. Κάποιοι σκεφτόμαστε να φύγουμε, να γυρίσουμε στην Ελλάδα, όταν όμως περνάμε από το σημείο που βλέπεις στις φωτογραφίες, το μετανιώνουμε. Κοιτάμε ψηλά, τον ουρανό, μετά τον τοίχο και ύστερα σκύβουμε το κεφάλι κάτω και προχωρούμε αμίλητοι. Πληγωμένοι. Βουρκωμένοι από συγκίνηση και άλλοι από τύψεις. Είναι το δικό μας Τείχος Δακρύων εκεί πέρα… Καταλαβαίνεις;» λέει συντετριμμένος Αγιοταφίτης που μας έστειλε το σχετικό υλικό που αφορά τον Πατριάρχη Ειρηναίο.

«Για τον εγκλεισμό του μακαριωτάτου οι περισσότεροι ήμαστε αμέτοχοι. Η Ιερά Σύνοδος ευθύνεται γιατί εκείνη αποφασίζει. Τόσο καιρό κανείς δεν μπορεί να τον δει και για τα αναγκαία όποτε συγκεντρώνονται ανεβαίνει αργά τη νύχτα στην επίπεδη στέγη της “φυλακής” του και ρίχνει στο δρόμο σχοινί. Οι κάμερες ασφαλείας της ισραηλινής αστυνομίας που επιτηρούν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης σίγουρα έχουν καταγράψει αυτές τις εικόνες. Τη μέρα, κάθε μέρα, οι ντόπιοι στα μαγαζιά τριγύρω από το Πατριαρχείο και τον Πανάγιο Τάφο συζητούν με τουρίστες τη σκληρή πραγματικότητα και τον εξευτελισμό του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη και μας χλευάζουν… Πού θα πάει αυτό; Όποιος δεν έχει τσίπα, δεν ενοχλείται», καταλήγει η συνομιλία μας.
------------------------------------------- http://www.agioritikovima.gr/patiero/19 ... u%EF%BF%BD
Δικά μας σχόλια περιττεύουν.
«Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου αύτη έστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα...αγαπήσεις τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν έν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται»

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”