Άρχων Πρωτοψάλτης Φώτης Κετσετζής

Συζήτηση για την Βυζαντινή Μουσική.
Απάντηση
nikos
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί Ιαν 25, 2011 6:20 pm

Άρχων Πρωτοψάλτης Φώτης Κετσετζής

Δημοσίευση από nikos » Τρί Ιαν 25, 2011 6:49 pm

Ο Φώτιος Κετσετζής γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1945. Μελέτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης, και σπούδασε Βυζαντινή Μουσική κοντά στους μεγάλους διδασκάλους Λ. Σουρλατζή και Θρ. Στανίτσα. Ο κ. Κετσετζής διετέλεσε καθηγητής σε διάφορα σχολεία, λύκεια, και ωδεία, και πρωτοψάλτης απο το 1960 σε πολυάριθμες εκκλησίες ανα την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μεγαλόχαρης Τήνου. Ο κ. Κετσετζής σαν διευθυντής χορωδιών, έχει οργανώσει και διευθύνει χορωδιακές ομάδες όπου δίδαξε. Επίσης έχει δώσει ομιλίες και διαλέξεις, είναι πολυγραφώτατος δημιουργός Βυζαντινών υμνων χρησιμοποιώντας την παρασημαντική, και έχει ηχογραφήσει πάνω απο 30 κασέτες με Βυζαντινούς Ύμνους.

Απο το 1992, ο κ. Κετσετζής είναι στο πηδάλιο της Χορωδίας της Αρχιεπισκοπικής Θεολογικής Σχολής, και υπηρετεί ως Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στο Μπρουκλάιν Μασαχουσέτης.

Τέλος, ο κ. Κετσετζής έχει πέντε πτυχία στον Τομέα του, δύο απο τα οποία είναι σε επίπεδο Μάστερ, και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, το πιο σημαντικό απο τα οποία είναι αυτό του Οφφικίου του Άρχοντος Πρωτοψαλτου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βυζαντινή Μουσική”