6:30μμ Ι.Ν.ΑποστόλουΠαύλου Κόρινθος ΧαιρετισμοίΤιμίουΣταυρού

Τα νέα και οι ανακοινώσεις του "milame.net"
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 2:49 pm

6:30μμ Ι.Ν.ΑποστόλουΠαύλου Κόρινθος ΧαιρετισμοίΤιμίουΣταυρού

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ » Κυρ Απρ 07, 2013 10:45 am

Γίνεται γνωστό ότι το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου ε. ε., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, στις 6.30 μ. μ., ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος αντί του καθιερωμένου Κατανυκτικού Εσπερινού, ο οποίος θα τελεσθεί ενωρίτερα, θα τελέσει την Ιερή Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Με αυτή την Ιερή Ακολουθία οι Χριστιανοί αποδίδουμε την τιμή και τον σεβασμό μας στο Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού, το οποίο έγινε η αιτία της σωτηρίας των ανθρώπων και καθαγιάστηκε από το Πανάχραντο αίμα του Δεσπότου μας Χριστού, που κύλησε επάνω του.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί όπως με την παρουσία τους και την προσευχητική τους συμμετοχή σ᾿ αυτή την Ιερή Ακολουθία τιμήσουν τον Τίμιο Σταυρό και εκζητήσουν την αγιαστική του δύναμη για την συνέχιση του πνευματικού αγώνα τους ιδιαίτερα κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή αλλά και γενικότερα του αγώνα της ζωής στους δύσκολους καιρούς, που διανύουμε.
«Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου αύτη έστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα...αγαπήσεις τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν έν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται»

Απάντηση

Επιστροφή στο “Νέα και Ανακοινώσεις του milame.net”