Η υπόθεση της Ι. Μονής Βατοπεδίου

Εδώ τοποθετήστε τις Ανακοινώσεις των Ιερών Μητροπόλεων σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 3270
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 9:59 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (τ. Μπραχάμι)

Η υπόθεση της Ι. Μονής Βατοπεδίου

Δημοσίευση από aposal » Τρί Μάιος 10, 2011 12:28 pm

Πλήρης δικαίωση για τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ

Romfea.gr - Τρίτη, 10 Μάιος 2011

Στην πλήρη αποκατάσταση προέβη η αδελφότητα και η γεροντεία της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η γεροντεία και η Αδελφότητα επανέφερε τον Ηγούμενο στην οικονομική διαχείριση των θεμάτων της Μονής, ώστε να έχει όλες τις απορρέουσες από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους αρμοδιότητες.
Στην απόφαση της γεροντείας αναφέρετε ότι, η αδελφότητα πάντοτε παρακολουθούσε τις οικονομικές δραστηριότητες του Ηγουμένου Γέροντα Εφραίμ, διότι ο ίδιος σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Αθωνικής Πολιτείας, δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την ομόφωνη έγκριση της γεροντείας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γεροντεία γνώριζε, ότι ουδέποτε υπήρχε πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση της Μονής και γενικότερα στην υπόθεση αυτή.
Συνοδικός Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σχολιάζοντας την απόφαση της γεροντείας της Μονής Βατοπαιδίου, ανέφερε στη Romfea.gr:
«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έκανε αποδεκτή την απόφαση της Γεροντείας, και θεωρεί το θέμα της αποκαταστάσεως του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου στα πλήρη καθήκοντα του λήξαν».

Πηγή: http://romfea.gr/index.php?option=com_c ... 8&catid=13
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις Ιερών Μητροπόλεων”