ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Εδώ τοποθετήστε τις Ανακοινώσεις των Ιερών Μητροπόλεων σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 3270
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 9:59 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (τ. Μπραχάμι)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Δημοσίευση από aposal » Πέμ Μάιος 12, 2011 11:39 am

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου στο Αγρίνιο, στο κανάλι Αχελώος TV, λίγο πριν τον τραυματισμό του:

«Το πρώτο που πρέπει να μας απασχολήσει όλους και την Εκκλησία σαν διοίκηση και σαν λαό και την Πολιτεία αλλά και τους ανθρώπους όλους, (είναι το ότι) πρέπει να βρούμε την αφορμή γιατί φτάσαμε ως εδώ και θα δείτε ότι έχουμε όλοι την ευθύνη …και από την Εκκλησία και από ανθρώπους οι οποίοι μας πρόδωσαν».
«Οι νέοι που βρίσκονται; Οι νέοι βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να κάνουνε εξέταση των πραγμάτων, πρέπει να βρούνε ποιος είναι ο προορισμός τους, τι είναι αυτό που θέλουνε και να ξέρουνε αν είμαστε χαμηλά, ή αν πάμε ακόμα πιο χαμηλά, εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να παλέψουμε για να σηκωθούμε. Είναι αυτό που λέει ο ποιητής: όταν φτάσει κανείς στο τελευταίο σκαλί και δεν υπάρχει άλλη ελπίδα να πάει πιο κάτω, τότε αρχίζει και κοιτάει προς τα πάνω».

«Όταν κανείς δεν είναι πιστός στο καθήκον του, όταν κανένας αυτά που έχει υποσχεθεί να κάνει, τα ξεχνάει, φέρνει απελπισία. Είναι προδοσία αυτό το πράγμα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται, αφού γίνει η διάγνωση χρειάζεται το φάρμακο για να μπορέσουμε να θεραπευτούμε. Αλλιώς δεν παίρνουμε το φάρμακο και επομένως η αρρώστια θα συνεχίζεται».
«Η Εκκλησία αυτό θέλει να κάνει, να κρατήσει τον ιστό της κοινωνίας και να κρατήσει τα όρια τα δικά της. Η Εκκλησία δεν είναι διοίκηση, δεν είναι εξουσία. Λένε πολλοί ήρθε η ώρα της Εκκλησίας να πάρει στα χέρια της, ξέρω γω, τα ακούτε αυτά. Δεν είναι αυτό συνετό. Η Εκκλησία πρέπει να κρατήσει το λαό, να τον εμψυχώσει, να του πει ελάτε όλοι μαζί να αγωνιστούμε, αλλά δεν πρέπει να επηρεαστεί από την εξουσία, γιατί η εξουσία είναι μεγάλος πειρασμός για την Εκκλησία. Είναι εύκολο να την πάρει (;), αλλά δεν είναι δική της αποστολή.».
«Η Εκκλησία έχει υποχρέωση να θυσιαστεί, να βοηθήσει τους ανθρώπους όλους με πολλούς τρόπους (υπάρχουν πολλοί τρόποι), από τον υλικό μέχρι τον ηθικό, πρέπει να αγωνιστεί, αλλά να μην πέσει στον πειρασμό να γίνει η ίδια εξουσία».
«Αν λειτουργεί η δημοκρατία σωστά, έχει φάρμακο. Όταν δεν λειτουργεί η δημοκρατία σωστά δεν υπάρχει φάρμακο και επομένως το μπαλάκι πού πέφτει; Στην ψήφο του λαού. Άραγε ο λαός που ψηφίζει, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Άραγε όταν δεν ψηφίζει σωστά θα περιμένει αυτά τα αποτελέσματα».[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7TmD1Jyv ... dded#at=69[/youtube]
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις Ιερών Μητροπόλεων”