Για "σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας" μιλά ο Τσόμσκι

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 2:49 pm

Για "σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας" μιλά ο Τσόμσκι

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ » Κυρ Απρ 14, 2013 6:23 pm

Για "σχέδιο υποδούλωσης της Ελλάδας" μιλά ο Τσόμσκι

ΑΘΗΝΑ 12/04/2013
"Παράγοντες στη Γερμανία θέλουν να αποκτήσουν ό,τι πολύτιμο έχει η Ελλάδα, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης και ψυχολογικής πίεσης" υποστήριξε ο καθηγητής του ΜΙΤ και γνωστός φιλόσοφος, γλωσσολόγος και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι, σε ομιλία του.

Μιλώντας στο Δουβλίνο ο αμερικανός καθηγητής ανέφερε ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα κοινό μέτωπο του Νότου, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, προκειμένου να μπει τέλος στις "απάνθρωπες απαιτήσεις του Βορρά".

Υποστήριξε μάλιστα ότι τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το αντιγερμανικό αίσθημα μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι έντονο.

Ο κ. Τσόμσκι αναφέρει πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει δίκιο στην εκτίμησή του πως αυτό που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει, είναι ένα είδος στήριξης όπως αυτό που δέχτηκε η Γερμανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και στην τρόικα, λέγοντας ότι "καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Πηγή: Greek Reporter
http://www.nooz.gr/economy/tsomski-germ ... is-elladas
«Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου αύτη έστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα...αγαπήσεις τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν έν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται»

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”