Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 3270
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 9:59 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (τ. Μπραχάμι)

Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από aposal » Πέμ Μαρ 15, 2012 9:08 pm

Αποκάλυψη: Κατάσχεση κοιτασμάτων, μαχητικών, φρεγατών με συνοπτικές διαδικασίες

15-03-2012 19:20:54

Σε κατασχέσεις δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας θα μπορούν να προχωρούν τα Δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποπληρωμή του δανείου που προκύπτει από τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. ευρώ.

Η σύμβαση για το νέο δάνειο των 109,1 δισ ευρώ υπογράφηκε εχθές με Πράξη Νομοθετιικού Περιεχομένου, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις διατάξεις της σύμβασης η οποία δεσμεύει για δεκαετίες – ακριβέστερα για 17,5 χρόνια- τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δανειστών, προβλέποντας κατασχέσεις χωρίς εξαιρέσεις για λόγους εθνικής κυριαρχίας.

Η δανειακή σύμβαση, σε παράρτημά της αναφέρει ρητά ότι:

«ούτε το Δικαιούχο Κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσία κατάσχεσης – πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης – ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία με τη σύμβαση».

Αλλά και επιπρόσθετα: «η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

Η μέση διάρκεια του δανείου θα είναι 17,5 χρόνια. Αν η Ελλάδα δεν δίνει εμπρόθεσμα τις δόσεις θα καταβάλλει επιπλέον τόκο. Αν δεν ανταποκριθεί στους όρους του δανείου και του Μνημονίου τότε οι δόσεις μπορεί να σταματήσουν και το ποσό που έχει αποδοθεί να είναι άμεσα απαιτητό.

Να σημειωθεί πως ούτε η ιδιωτική περιουσία μπορεί να διαφύγει της κατάσχεσης αφού με μια απλή διοικητική πράξη απαλλοτρίωσης μπορεί να περάσει στο δημόσιο.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Το εξής «απλό». Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει τις δόσεις του δανείου εμπρόθεσμα θα καταβάλλει τόκο. Εάν οι τόκοι συσσωρευτούν και οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία πληρωμής τους τότε οι δόσεις του δανείου σταματούν και το ποσό από τα 109,1 δισ. € που ήδη έχει εκταμιευθεί γίνεται άμεσα απαιτητό.

Εάν ούτε και τότε η χώρα μπορεί να αποδώσει το ποσό αυτό, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν πλήρη δικαιοδοσία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την δυνατότητα επίκλησης Εθνικής Κυριαρχίας από τον εναγόμενο. Και να σημειωθεί πως η Ελλάδα δε θα έχει στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα να αντλήσει το ποσό που απαιτείται να επιστρέψει από άλλο εξωτερικό δανεισμό από τη Ρωσία ή την Κίνα για παράδειγμα, καθώς αυτό απαγορεύεται από το πρώτο μνημόνιο οι όροι του οποίου περικλείονται στο δεύτερο!

Οποιασδήποτε Εθνικής Περιουσίας! Από εκτάσεις του Δημοσίου, το χρυσό της Τραπέζης Ελλάδας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις πολεμικές βιομηχανίες, τις ενεργειακές εγκαταστάσεις (πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου) μέχρι και τα μέσα των ΕΔ! Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων ή αρμάτων μάχης απογυμνώνοντας ουσιαστικά την Εθνική Άμυνα.

Και το ερωτήματα βέβαια που τίθεται εδώ είναι: Πρώτον, πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω ποσά που της ζητούν όταν αυτοί που της τα δανείζουν ταυτόχρονα την καταδικάζουν σε μακροχρόνια ύφεση με τα μέτρα λιτότητας; Πως ευελπιστούν ότι θα τους επιστραφεί το ποσό τη στιγμή που η χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση, ύφεση που οι ίδιοι της επιβάλλουν, χωρίς να δημιουργήσει πλεόνασμα που θα της επιτρέψει να αποπληρώνει τους τόκους εμπρόθεσμα;

Και δεύτερον, αυτοί που υπέγραψαν και πρόκειται να την ψηφίσουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη νέα αυτή δανειακή σύμβαση έχουν γνώση των πράξεών τους; Και αν έχουν πως προχώρησαν στην υπογραφή της αλλά και γιατί κρατούν τον ελληνικό λαό ουσιαστικά απληροφόρητο;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 3270
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 9:59 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (τ. Μπραχάμι)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από aposal » Δευ Απρ 09, 2012 4:37 pm

Σόιμπλε: Ο Τσουκάτος της Γερμανίας.

Είναι άδικος για τον κ Τσουκάτο ο τίτλος. Βεβεαίως οι δύο πολιτικοί έχουν τα κοινά σημεία τους. Και οι δύο ήσαν οι εξ απορρήτων «στρατηγοί» των αντίστοιχων πρωθυπουργών: ο Τσουκάτος του Σημίτη και ο Σόιμπλε του Κολ. Και οι δύο πιάστηκαν να λαμβάνουν χρηματικά ποσά σε Γερμανικά μάρκα, από Γερμανικές εταιρίες. Και οι δύο είπαν ότι τα λεφτά δεν πήγαιναν στις τσέπες τους, αλλά στο κόμμα.
Κανείς από τους δύο δεν πήγε φυλακή. Ωστόσο η καριέρα του στρατηγού Τσουκάτου σταμάτησε πρόωρα, ενώ του στρατηγού Σόιμπλε απλώς υπέστη ένα διάλειμμα. Ο Σόιμπλε έχασε την ευκαιρία να διαδεχθεί τον Κολ στην καγκελαρία. Ποιος περίμενε όμως ότι ο Γερμανός πολιτικός, το όνομα του οποίου το 2000 ήταν συνώνυμο με το «διεφθαρμένος», θα διαφέντευε σήμερα την Ευρωπαϊκή ήπειρο, παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα ήθους στους Νότιους της Ένωσης;
Πολύ άδικη η σύγκριση με τον Τσουκάτο…
Τον Φεβρουάριο του 2000 το αμερικανικό περιοδικό Newsweek δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Σκάνδαλο βυθίζει τον Σόιμπλε». Στην αρχή ο προεδρεύων του κόμματος (ναι, αυτός που σήμερα κατηγορεί – δικαίως - τους Έλληνες πολιτικούς ως ψεύτες) ισχυρίστηκε ότι συνάντησε μόνο για λίγο τον Καρλ Χάιντς Σρέμπερ. Ο Σρέμπερ, μεσάζων όπλων, κατηγορούνταν ότι λάδωνε τα συστηματικά με σακούλες χαρτονομίσματα τους αξιωματούχους του CDU. Ο Σόιμπλε υπό την πίεση των αποκαλύψεων αναγκάστηκε να ομολογήσει πως είχε προσωπικά εισπράξει 100.000 μάρκα από τον Σρέμπερ σε μετρητά. Παραδέχτηκε επίσης ότι έλεγε ψέματα: είχε συναντήσει τον Σρέμπερ αρκετές φορές.
Το σκάνδαλο αφορούσε το δίκτυο παράνομων πληρωμών προς το CDU, επί ηγεσίας Κολ, τη δεκαετία του 90. Οι πληρωμές γίνονταν από Γερμανικές εταιρίες με αντάλλαγμα κυβερνητικές αποφάσεις, όπως την πώληση τανκς από την εταιρία Thyssen στη Σαουδική Αραβία. Ναι, την ίδια Thyssen του Ελληνικού σκανδάλου με τα υποβρύχια και τον Τσοχατζόπουλο. Μόνο από την Thyssen υπολογίζεται ότι οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν λάβει 85.000.000 μάρκα.
Η υπόθεση ΟΥΔΕΠΟΤΕ διελευκάνθηκε πλήρως. Ουδείς πολιτικός πήγε φυλακή. Οι κυρώσεις για τους πρωταγωνιστές ήταν χρηματικές (το CDU έφαγε πρόστιμο 21.000.000 ευρώ), ή πολιτικές (το στίγμα στη φήμη των Κολ και Σόιμπλε). Την ώρα που έπεφτε ο Σόιμπλε ανέτειλε το άστρο της γενικής γραμματέως του κόμματος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το κόμμα έπαιρνε μίζες. Λίγο αργότερα από δείχτηκε ότι έλεγε ψέματα.
Ν.Λ.
Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ / τεύχος Απριλίου 2012.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Vivian
Δημοσιεύσεις: 317
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2011 1:43 pm
Τοποθεσία: Βίβιαν@Αλησμόνητες Πατρίδες

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από Vivian » Πέμ Αύγ 23, 2012 1:01 am

ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ;!
Τετάρτη, 22 Αύγουστος 2012 13:44
Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

Τι αναφέρεται σε διακήρυξη που υπέγραψε με τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ στη Λευκωσία!
Γιατί πανηγυρίζουν οι Εβραίοι;

Μετά τον Πάπα Βενέδικτο και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος απήλλαξε τους Εβραίους από το στίγμα που αιωνίως θα φέρουν ως σταυρωτές του Θεού και Σωτήρος Χριστού!!!..
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο της πολιτικής προσέγγισης Κύπρου και Ισραήλ ο Ορθόδοξος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου -θέλουμε να πιστεύουμε πως πιέστηκε- υπέγραψε διακήρυξη με τον Αρχιραββίνο του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ στις 5 Δεκεμβρίου του 2011, ανάλογη μ’ αυτή που υπέγραψε ο Πάπας και το Βατικανό. Στην διακήρυξη λίγο πολύ αναφέρεται ότι δεν φέρουν ευθύνη για τη σταύρωση του Ιησού Χριστού οι Ιουδαίοι σταυρωτές του!!! Κι αυτό το έπραξε προκειμένου να πάψει να τους κατηγορεί η ανθρωπότητα ως δολοφόνους και εγκληματίες του Υιού του Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού!

Κατόπιν αυτού αναρωτιόμαστε τελικά ποιοί ήταν αυτοί που οδήγησαν στο σταυρό τον Κύριό μας; Γιατί μετά τη διακήρυξη που πανηγυρικά παρουσιάζει ως ιστορική(!!!) το περιοδικό «Χρονικά» που εκδίδει το κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο της Ελλάδος (τευχ. Ιανουαρίου -Μαρτίου 2012 τομ. 35ος αρ. φύλλου 235) εύλογο είναι να αναρωτιέται κανείς για το ποιός σταύρωσε τον Ιησού Χριστό! Βέβαια τα ιερά Ευαγγέλια, τα κείμενα των Αγίων Πατέρων αλλά και τα τροπάρια της Εκκλησίας μας με σαφήνεια και με τρόπο που δεν επιδέχεται καμιά αμφιβολία αναφέρουν ποιοί και πως οδήγησαν τον Χριστό μας στο Γολγοθά.

Τι σημασία όμως έχει αυτό, θα μου πείτε μπροστά στην παρούσα πολιτική σκοπιμότητα που αποβλέπει στην κοινή εκμετάλλευση Κύπρου και Ισραήλ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή 12 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου; Άλλωστε πέρασαν τόσα και τόσα χρόνια από τη σταύρωση του Κυρίου μας και τώρα ως φαίνεται ωρίμασε ο χρόνος να αθωώσουμε τους σταυρωτές στο όνομα της νέας θρησκείας που αναδύεται από τις στοές του σκότους και του μυστηρίου της ανομίας! Της θρησκείας όπου μπορεί ο κάθε άνθρωπος να απευθύνεται στο Θεό της αρεσκείας του είτε αυτός ονομάζεται Αλλάχ, είτε Βούδας είτε Δίας ανεξαρτήτως δόγματος και στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ιδιοτελούς ειρήνης και μίας φαρισαϊκής αγάπης! Τι σημασία λοιπόν έχει η αλήθεια που δίδαξε ο Υιός του Θεού μπροστά στην ιδιοτελή ισοπέδωση που επιχειρεί σήμερα ο Αντίδικος; Καμία ως διαπιστώνεται από τη διακήρυξη που υπέγραψε ο Ορθόδοξος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος!!!

Γιατί σημασία σήμερα έχει το ευ ζην στην εφήμερη τούτη ζωή και όχι η αιωνιότητα και η βασιλεία των ουρανών! Ως εκ τούτου είναι λογικό στην εποχή που διανύουμε στο όνομα της ευημερίας να ποδοπατούμε τα ιερά και όσια της Αγίας Ορθοδοξίας μας, να εθελοτυφλούμε μπροστά στις θυσίες και το αίμα των εκατομμυρίων χριστιανών και κυρίως των Αποστόλων που οδηγήθηκαν στο μαρτύριο από ανάλογες κατηγορίες των ιδίων Ιουδαίων σταυρωτών του Κυρίου (βλ. διωγμούς).

Είναι λογικό ακόμη να σταυρώνουμε και εμείς με τις πράξεις, ανοίκειες συμπεριφορές και αποφάσεις μας μιμούμενοι το παράδειγμα των Φαρισαίων και Γραμματέων υποκριτών πάλι και πάλι τον Ιησού Χριστό τον Υιό του Θεού και Σωτήρα μας. Άλλωστε ο φαρισαϊσμός στην εποχή μας αποτελεί μόδα ακόμη και για τους θρησκευτικούς λειτουργούς και Επισκόπους μας, οι οποίοι στην πράξη επιβεβαιώνουν τη ρήση του Αποστόλου Παύλου περί λύκων βαρέων... μη φειδόμενοι του ποιμνίου και όχι περί αληθινών ποιμένων!

Έτσι αρκεί μία απλή διακήρυξη για να διαγράψουμε με μία μονοκονδυλιά το «άρον -άρον σταύρωσον αυτόν», να λησμονήσουμε την ανάληψη της συλλογικής ευθύνης εκ της τότε ηγεσίας των Εβραίων της σταύρωσης «το αίμα αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών (Ματθ. 27,25)! Αρκεί μία απλή διακήρυξη για να κλείσουμε τα μάτια στην δισχιλιετή περιπλάνηση των εγκληματιών δολοφόνων του Μεσσία... Αρκεί μία μονοκονδυλιά για να παραβλέψουμε τον συνεχή πόλεμο κατά του Μεσσία που συνεχίζει να διεξάγει η ίδια αυτή φαρισαϊκή κάστα μέσα από ντοκιμαντέρ και κείμενα ψεύδους που αλλοιώνουν την ιστορική αλήθεια...
Μέσα άλλωστε στο πλαίσιο αυτό της γενικής ισοπέδωσης η αλήθεια είναι φυσικό να υποχωρεί μπροστά στην πολιτική, οικονομική, διπλωματική και γεωστρατηγική σκοπιμότητα... Είναι φυσικό όλοι και δυστυχώς μαζί και Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες να επικαλούνται ένα αδιευκρίνιστο-αόριστο Θεό.

Ένα Θεό που ερμηνεύεται κατά το δοκούν ανάλογα με τις περιστάσεις!
Δεν υφίσταται κανένα απολύτως λοιπόν ζήτημα εάν με την λέξη Θεό οι Ιουδαίοι εννοούν τον Γιαχβέ, χωρίς να περιλαμβάνουν τον Ιησού και οι Ορθόδοξοι τον τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό. Ούτε φυσικά υπάρχει πρόβλημα αν οι Ιουδαίοι σταυρωτές του Κυρίου και Θεού Ιησού Χριστού εμμένουν να Τον χλευάζουν και να Τον απορρίπτουν και να Τον κατηγορούν ως λαοπλάνο... και ως νόθο υιό της Παναγίας μας με Ρωμαίο η Έλληνα στρατιώτη (Βλ. επίσημα θρησκευτικά βιβλία τους που κατά κόρον χρησιμοποιούν στις Συναγωγές τους)! Και δεν υπάρχει πρόβλημα στο να χρηματοδοτούν κινηματογραφικές ταινίες (Κώδικας Ντα Βίντσι) και ανάλογα καλοστημένα ντοκιμαντέρ που στηρίζονται στο ψεύδος και στη συκοφαντία, όπως αυτά που με το αζημίωτο ως φημολογείται διοχετεύει σε τηλεοπτικούς διαύλους, δυστυχώς και της χώρας μας το Μουσείο Ροκφέλερ του Τελ-Αβίβ!

Θα μου πείτε τι σημασία έχουν σήμερα οι θεολογικές αύτές λεπτομέρειες ενώπιον του πακτωλού χρήματος και της εξουσίας (Golman Sacs κ. α), ενώπιον του κυρίαρχου, όπως φαίνεται Μαμμωνά; Και τι σημασία έχει να μιμηθούν τον Ιούδα παρεκτρεπόμενοι συνεχιστές των Αποστόλων και υποτιθέμενοι μαθητές του Χριστού, που χωρίς την παραμικρή ντροπή διακηρύσσουν ότι χωρίς ρευστό χρήμα -οικονομικό υπόβαθρο δεν υφίσταται πνευματικό έργο!!! (Βλ. απαντήσεις Κύπρου Χρυσοστόμου αμέσως μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο Πρόεδρο Χριστόφια).

Πιθανόν υποκινούμενος από τα «τριάκοντα αργύρια» που θα εισρεύσουν από το φυσικό αέριο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, με μία και μόνο υπογραφή αθώωσε, ως μη όφειλε, τους τότε αλλά και τους νυν Φαρισαίους και Γραμματείς από το αιώνιο έγκλημά τους να θανατώσουν και να θανατώνουν με το πείσμα τους τον Υιό του Θεού!

Αυτοί τότε πίστευαν και ως φαίνεται και σήμερα πιστεύουν πως σκοτώνοντας τον Υιό του Θεού θα έμεναν οι μοναδικοί κληρονόμοι του Αμπελώνα του Κυρίου... Μήπως αυτό δεν συνεχίζουν να κάνουν μέχρι σήμερα με τη χρηματοδότηση των ντοκιμαντέρ και την δημιουργία λογιστικών οικονομικών κρίσεων που οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες βιοπαλαιστές (βλ. οίκους αξιολόγησης, λέσχες); Μήπως αυτοί δεν βρίσκονται πίσω από τους αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς των νομισμάτων σ’ ολόκληρο τον κόσμο (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος»); Μήπως αυτοί δεν είναι οι ένθερμοι θιασώτες δημιουργίας μιας παγκόσμιας δικτατορίας για να τοποθετήσουν τον εκλεκτό τους γι’ αυτούς λογιζόμενο Μεσσία αλλά στην πραγματικότητα Αντίχριστο (Βλ. δηλώσεις Ν. Ροκφέλερ); Η διαφορά είναι ότι σήμερα ψάχνουν να βρουν συνενόχους και προδότες για να διαπράξουν από κοινού και πάλι το ίδιο έγκλημά τους... Και δυστυχώς βρίσκουν αναφανδόν όχι μόνο στην πολιτικό και επιχειρηματικό κονκλάβιο του αδιαλείπτως διολισθαίνοντος Βατικανού αλλά και στην ηγεσία των Ορθοδόξων θρησκευτικών λειτουργών.

Και αυτό ακριβώς το στοιχείο, ως διαπιστώνεται από το δημοσίευμα της εφημερίδος Ierusalem Post (8-12-2011) το οποίο αναπαράγει το περιοδικό του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου της Ελλάδος «Χρονικά» είναι γεγονός τεραστίας ιστορικής σημασίας!!! Και γιατί άλλωστε να μην είναι, αφού είναι ανάλογο αυτού, της προδοσίας του Ιούδα Ισκαριώτη;
Γιατί, όπως επισημαίνει «η διακήρυξη επισημοποιεί τη δέσμευση των δύο πλευρών στην ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων ενώ βεβαιώνει το αβάσιμο του δόγματος της συλλογικής ευθύνης του εβραϊκού λαού για τη σταύρωση του Ιησού (!!!). Είναι η πρώτη φορά που Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκάθαρα αποδοκιμάζει αυτό, το οποίο από αιώνων υπήρξε ο θεμελιώδης παράγων ανάπτυξης του θρησκευτικού αντισημιτισμού στην Ευρώπη. Η Διακήρυξη αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Εμείς, ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ και ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος ευχαριστούμε τον Θεό για την ευλογημένη ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού και βεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην ενδυνάμωση των άριστων σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ». Στη Διακήρυξη διευκρινίζεται ιδιαίτερα ότι η Εκκλησία της Κύπρου ουδέποτε συμμετείχε σε κατηγορίες περί συλλογικής ευθύνης, ούτε σε συστηματική άρνηση του Εβραϊσμού. «Συνεπώς βεβαιώνουμε την αποδοκιμασία παρόμοιων προκαταλήψεων ως ασυμβίβαστων με τα διδάγματα των Ιερών Γραφών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είχε αποκηρύξει το δόγμα περί συλλογικής ευθύνης των Εβραίων, ήδη από το 1965 με τη Διακήρυξη Nostra Aetate που ψήφισε η Β’ Σύνοδος του Βατικανού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην Ierusalem Post ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ: «Σήμερα υπογράψαμε μία ιστορική διακήρυξη για τις σχέσεις μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέχρι τώρα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ήταν απρόθυμες ως προς την ανάληψη παρόμοιων πρωτοβουλιών, ωστόσο, η Εκκλησία της Κύπρου με τη σημερινή διακήρυξη ανέλαβε αυτή την ευθύνη... Ελπίζουμε ότι τώρα, σταδιακά, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ανάλογους δεσμούς σχέσεων και με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως την Ελληνική και τη Ρωσική».

Επίσης, η Διακήρυξη επιβεβαιώνει τα διδάγματα του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού σχετικά με την ιερότητα της ζωής και ως εκ τούτου αναφέρει: «Καταδικάζουμε κάθε πράξη που βεβηλώνει την ιερότητα αυτή, ιδιαίτερα πράξεις βίας και τρομοκρατίας κατά αθώων και ειδικότερα όταν αυτές εμπλέκουν κατάχρηση του ονόματος του Θεού και της θρησκείας»!

Στο περιοδικό «Χρονικά» σχολιάζεται το γεγονός τούτο και σημειώνεται μεταξύ άλλων : «... ΕΠΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ η κατευθυνόμενη απαιδευσιά, η υποταγή της νοητικής ικανότητας σε θρησκευτικές παραδοσιακές αγκυλώσεις θεωρούσε τους Εβραίους ως τους εγκληματίες «που σταύρωσαν το Χριστό». Με βάση τη συγκεκριμένη διδασκαλία καλύφτηκαν φοβερά εγκλήματα που αμαύρωσαν την ιστορία της ανθρωπότητας. Ως αποτέλεσμα δεισιδαιμονιών, άκριτων θεωρήσεων, ασύδοτων προπαγανδιστικών προσεγγίσεων βασανίστηκαν και θανατώθηκαν άνθρωποι, καταστράφηκαν πολιτισμοί, ξέσπασαν αιματηροί πόλεμοι. Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα υποταγής στα ορμέμφυτα ώστε φόβιζε ακόμα και η διατύπωση αντίθετης γνώμης, απορριπτόταν a priori κάθε λογική προσέγγιση. Καταδικαζόταν ακόμα και σε θάνατο όποιος τολμούσε να εκφράσει διαφορετική τεκμηριωμένη αποτίμηση των γεγονότων, έστω κι αν αυτή στηριζόταν σε χριστιανικά θρησκευτικά κείμενα. Γι' αυτό όταν ο Νίτσε διακήρυξε ότι «ο Θεός πέθανε» εννοούσε ότι οι φονιάδες ήταν στη Δύση οι θεολόγοι, στο ιερατείο.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ηγετικά αναστήματα, προσωπική κι ομαδική καλλιέργεια ώστε να μελετηθούν με καινοτόμο τόλμη, υψηλή ανθρώπινη ποιότητα, πνεύμα ανεξιθρησκείας τα θρησκευτικά κείμενα για να καταλήξουμε στην αναγνώριση των αντικειμενικών δεδομένων, της ιστορικής αλήθειας. Απαιτήθηκε η ελευθερία της κρίσης, η αξιοποίηση των ιδανικών της δικαιοσύνης, η εντιμότητα στις διαθρησκευτικές θέσεις, η γνησιότητα στις κοινωνικές αποδοχές για να εκφραστούν οι μεγάλες αλήθειες, να σφυρηλατηθούν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Χριστιανισμού και Ιουδαϊσμού. Η ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ Εκκλησία, στον υψηλότερο μάλιστα ιεραρχικό βαθμό, (Πάπες Ιωάννης 23ος, Βενέδικτος 16ος), υπήρξε η πρώτη από ετών που με ευαισθησία προέβη σε παρόμοιες Διακηρύξεις. Γνωρίζουμε ότι στην Ορθοδοξία το πρόβλημα της υιοθέτησης κειμένων κι αποφάσεων με παρόμοιο ιστορικό περιεχόμενο είναι περισσότερο δύσκολο να επιτευχθεί. Το θετικό όμως είναι ότι έγινε έστω η αρχή, την οποία χαιρετίζουμε «επ' ελπίδι» από το βάθος της καρδιάς μας».

Κατόπιν αυτών τα δικά μας σχόλια περιττεύουν.. Επ’ ευκαιρίας όμως θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο εάν στην συνάντηση που είχε πριν μερικούς μήνες με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών στην Αρχιεπισκοπή του ζητήθηκε να ερευνήσει τη δυνατότητα υπογραφής ανάλογης διακήρυξης και επιπλέον αν ευθέως του ζητήθηκε να απομακρύνει από τη θέση του το Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τον οποίο λέγεται πως χαρακτήρισε επικίνδυνο και φονταμενταλιστή...

Από: http://www.agioritikovima.gr/ekky/9177-kai-o-archiepik

http://www.agioritikovima.gr/ekky/9177-kai-o-archiepik
Ω Θεέ μου! Δώσε μου την δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ, και την σοφία για να γνωρίζω την διαφορά μεταξύ τους.

Άβαταρ μέλους
okialos
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 22, 2011 9:09 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από okialos » Πέμ Αύγ 23, 2012 10:59 am

Σε αυτό το ζήτημα κι εγώ θα συμφωνήσω πως δεν υπήρχε συνολική ευθύνη του Εβραϊκού λαού για τη Σταύρωση του Κυρίου. Η λογική και η δίκαιη ματιά στα γεγονότα αυτό λένε και δε μπορούμε να επιρρίπτουμε ευθύνη σε όλους τους Εβραίους της εποχής, είναι αδύνατο! Εάν δούμε και στο Ευαγγέλιο, ήταν χιλιάδες αυτοί που πίστεψαν στο Χριστό μετά από τα θαύματα που συντελούταν ή μετά από τις ομιλίες του Κυρίου (όπως πχ. στην "επί του Όρους ομιλία").
Η κάστα του ιερατείου ήταν αυτή που δίκασε τον Ιησού και τόσο άθλια μεθόδευσε τη Σταύρωσή Του, συνεπικουρούμενη από ένα συγκεκριμένο όχλο που το ίδιο το ιερατείο κινητοποίησε.
Και φυσικά, με το τίμιο αίμα και την Ανάστασή του επισφράγησε ο Κύριος τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού: Να πεθάνει ο Υιός του πάνω στο Σταυρό, παίρνοντας πάνω του όλες τις αμαρτίες του κόσμου, για να συντρίψει πανυγηρικά το θάνατο με την Ανάσταση. Κάποιοι θα έπρεπε λοιπόν να Τον σταυρώσουν κι αυτοί ήταν το Εβραϊκό ιερατείο και όχι συλλήβδην όλος ο Εβραϊκός λαός.

Αυτό που αξίζει όμως να προσέξουμε είναι οι μεθοδευμένες κινήσεις που κάνουν οι Εβραίοι στη διεθνή σκακιέρα για να υποστηρίξουν το προφίλ τους (παρόλο που έχουν κάνει τερατουργήματα) και τη θρησκεία τους. Πχ όταν πάνε διάφοροι πολιτικοί επίσημες επισκέψεις και τους πάνε σε εβραϊκούς ναούς υποχρεωτικά φοράνε σκουφάκι (όπως οι περίφημες φωτο με τον Παπούλια και τον Παπανδρέου). Όταν έρχονται Ισραηλίτες πολιτικοί εδώ όμως, τους πάνε σε κάποια Εκκλησία; Μάλλον όχι. Κι αν τους πάνε, τους υποχρεώνουν να ανάβουν καιρί; Με τίποτε! Να λοιπόν που εμείς έχουμε την ευθύνη και δε διατηρούμε συμπαγή την πίστη μας αλλά μέσα σε μία ομιχλώδη "ελευθεριότητα" είμαστε ανοικτοί και ανεκτικοί σε οποιουδήποτε είδους έκπτωση.
Όπως προανέφερα, στο θέμα της συλλογικής ευθύνης για τη Σταύρωση δε συμφωνώ, με πιάνει ανατριχίλα όμως στην ιστορική σκέψη της ψευδο-συνόδου Φερράρας-Φλωρεντίας, όπου ο τότε Βυζαντινός αυτοκράτορας μαζί με τον τότε Πατριάρχη Κων/πόλεως συμφώνησαν με τον Πάπα να αποδεχτεί η Ορθόδοξη Εκκλησία το Φιλιόκβε και το Πρωτείο προκειμένου να έχει το Βυζάντιο στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση έναντι των Οθωμανών. Ευτυχώς που έκανε τότε αγώνα ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός και σώθηκε η Ορθοδοξία!!
Εύκολα κάνουμε υποχωρήσεις στα δύσκολα όταν η πίστη δεν είναι βαθιά στερεωμένη μέσα μας.

Άβαταρ μέλους
aposal
Δημοσιεύσεις: 3270
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 9:59 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (τ. Μπραχάμι)

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από aposal » Πέμ Αύγ 23, 2012 11:06 am

Από πότε οι πολιτικοί ταγοί μας (οι απαράδεκτοι - έγραψα έναν ΠΟΛΥ επιεική όρο) αποτελούν παράδειγμα Χριστιανικής πίστης; Ας κάνουν παρέα με τους οπαδούς του μισόκαλου και να μας αφήσουν ήσυχους να λατρεύουμε τον Ένα και Τριαδικό Θεό. Αυτό δεν μας το έχουν απαγορέψει ακόμη, άμεσα.
Όσον αφορά στους θρησκευτικούς μας ταγούς, εύχομαι ειλικρινά να μην στέκουν αυτά που διαβάζω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).

Vivian
Δημοσιεύσεις: 317
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2011 1:43 pm
Τοποθεσία: Βίβιαν@Αλησμόνητες Πατρίδες

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από Vivian » Πέμ Αύγ 23, 2012 1:03 pm

Ένα βίντεο απάντηση στην Εκκλησία της Κύπρου που αποφάσισε οτι οι Εβραίοι δεν ευθύνονται για τον θάνατο του Ιησού Χριστού!

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Το βίντεο αυτό το δημοσιεύσαμε πριν απο ένα χρόνο περίπου.. Το ξαναδημοσιεύουμε για να δείτε όσοι δεν το έχετε δει το μίσος των Εβραίων για τον Ιησού, τον Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς. Οι Εβραίοι ξευτιλίζουν τον Ιησού και τον Χριστιανισμό απο την Ισραηλινή τηλεόραση και η Εκκλησία της Κύπρου,αλλά και το Βατικανό τι απαντάνε; Οτι δεν φταίνε οι Εβραίοι για την Σταύρωση του Θεανθρώπου. Αλλάζουν κατα το δοκούν την ιστορία σκλαβώνοντας νοητικά τις επόμενες γενέες. Και γιατί το κάνουν; Γιατί οι Επικυρίαρχοι δεν θέλουν να έχουμε εμείς οι "γκοϊμ" αρνητική άποψη για αυτούς.. Αυτοί να μας υπονομεύουν με κάθε τρόπο και εμείς να τους υπερασπιζόμαστε.

Τα βιντεάκια και η πηγή: http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012 ... _4179.html
Ω Θεέ μου! Δώσε μου την δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ, και την σοφία για να γνωρίζω την διαφορά μεταξύ τους.

Άβαταρ μέλους
okialos
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 22, 2011 9:09 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από okialos » Πέμ Αύγ 23, 2012 3:30 pm

Απαίσια και εξοργιστικά είναι αυτά τα βιντεάκια!!! Και ντροπή σε αυτούς που τα έφτιαξαν και δε δείχνουν τουλάχιστον ένα σεβασμό στο Χριστιανισμό και στη διαφορετική πίστη του άλλου! Ας τους συγχωρήσει ο Θεός.

Δεν κυκλοφορούν όμως και στη χώρα μας όμως τέτοια βλάσφημα βιντεάκια; Φτιαγμένα από δικούς μας Έλληνες που μέσα στη θωλοκουλτούρα τους έχουν ως σκοπό να γελοιοποιήσουν την πίστη; Που κάθε Πάσχα καλούν στα μεσημεριανάδικα διάφορους "ειδικούς" που με σπίρτα, ουσίες και διάφορα τρικ για παιδάκια προσπαθούν να αποδείξουν πως το Άγιο Φως είναι ψεύτικο; Δικοί μας "καλλιτέχνες" είναι αυτοί που ζωγραφίζουν εμετικά βλάσφημους πίνακες (με σεξουαλικό περιεχόμενο για τον Ιησού ή την Παναγία), που όταν τους κατεβάζουν φορείς της πολιτείας σπεύδουν διάφοροι φελλοί της υποτιθέμενης "διανόησης" και κραυγάζουν για το φίμωμα της..τέχνης.

Είναι δυνατόν ποτέ να θεωρηθούν όλοι οι Έλληνες βλάσφημοι και άθεοι επειδή υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσά μας; Φυσικά και όχι!!
Κάπως έτσι, δε μπορούμε να πούμε και για όλους τους Εβραίους πως ειρωνεύονται χλευαστικά και με τέτοιο αηδιαστικό τρόπο τα ιερά των Χριστιανών. Μήπως εμείς ποτέ μας δεν ειρωνευτήκαμε μέσα μας τους "ποταμούς από μέλι" και τα "βουνά από ρύζι" που γράφει το κοράνι; Δεν το κάναμε όμως βιντεάκι, μπορεί όμως κάποιοι να μην τους βαραίνει και πολύ το μυαλό και να το κάνουν (μπορεί και ήδη να υπάρχει). Τι σημαίνει, πως εμείς οι Χριστιανοί δε σεβόμαστε την ανεξιθρησκεία;

Είναι τραβηγμένο, απόλυτα υπερβολικό (και καθόλου πνευματικό) να γενικεύουμε τα πράγματα σε επίπεδο λαών. Διάκριση και σωφροσύνη προτείνουν οι Πατέρες μας, "μην κάνετε αυτά που δε θέλετε να σας κάνουν" δίδαξε ο Κύριός μας. Εάν υπάρχει έστω και ένας Εβραίος που να σέβεται το Χριστιανισμό και τους Χριστιανούς, δεν τον αδικούμε όταν τον τσουβαλιάζουμε σε ένα σύνολο που θεωρούμε πως είναι χυδαίοι, βλάσφημοι και πως όλο τους το γένος ήταν σύμφωνο με τη σταύρωση του Κυρίου;

Vivian
Δημοσιεύσεις: 317
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2011 1:43 pm
Τοποθεσία: Βίβιαν@Αλησμόνητες Πατρίδες

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από Vivian » Σάβ Αύγ 25, 2012 8:53 am

Okialos αδελφέ μου, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου...

Αλλά ....

Είχαν ευθύνη οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί για το αιματοκύλισμα της Ευρώπης;
Είχαν ευθύνη οι Ρώσοι για τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν;


Έχουμε ευθύνη οι Έλληνες για τη σημερινή κατάντια μας;
Πέρα όμως από αυτά, κι επί του συγκεκριμένου θέματος, υπάρχει και η νομική ανάλυση της δίκης του Χριστού: viewtopic.php?f=17&t=514, όπου εδώ θα μεταφέρω μόνο την πρώτη παράγραφο: "Όταν ο Πιλάτος βεβαιώθηκε για την αθωότητα του Χριστού και θέλησε να τον απολύσει τότε οι Ιουδαίοι φώναξαν: "Ημείς νόμον έχομεν και κατά τον νόμον ημών οφείλει αποθανείν, ότι Θεού υιόν εαυτόν εποίησε." (Ιωάν.10'7). Αυτή είναι και η σημερινή θέση των Εβραίων. Ισχυρίζονται ότι ο Χριστός παρέβη πράγματι το Μωσαϊκό Νόμο και δίκαια κατεδικάσθη σε θάνατο. Είναι δυνατόν όμως η ανθρώπινη Δικαιοσύνη να έφθασε σε τέτοια αντίθεση προς τη Θεία Δικαιοσύνη ώστε να καταδικάσει σε θάνατο τον ίδιο το Θεό και εν ονόματι του Νόμου να θανατώσει το Δημιουργό; Το βασικό λοιπόν ερώτημα είναι αν η δίκη του Χριστού ήτανε μία δίκαιη δίκη, κατά το ανθρώπινο μέτρο, αν δηλαδή έγινε σύμφωνα με το νόμο και τη δικονομία."


Πιστεύεις ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι περισσότερο φωτισμένος από τους προηγούμενους ή κι από τους πατέρες της Εκκλησίας και αποκατέστησε την αδικία δίνοντας 'συγχωροχάρτι' ('προνόμιο' της καθολικής εκκλησίας) διακρίνοντας μετάνοια;
Ή ότι δυστυχώς κρύβονται άλλα πράγματα από πίσω που άπτονται τούτου του κόσμου και της πολιτικοοικονομικής σφαίρας;
Ω Θεέ μου! Δώσε μου την δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ, και την σοφία για να γνωρίζω την διαφορά μεταξύ τους.

Άβαταρ μέλους
okialos
Δημοσιεύσεις: 26
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 22, 2011 9:09 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από okialos » Σάβ Αύγ 25, 2012 7:16 pm

Vivian έγραψε:"Όταν ο Πιλάτος βεβαιώθηκε για την αθωότητα του Χριστού και θέλησε να τον απολύσει τότε οι Ιουδαίοι φώναξαν: "Ημείς νόμον έχομεν και κατά τον νόμον ημών οφείλει αποθανείν, ότι Θεού υιόν εαυτόν εποίησε." (Ιωάν.10'7).
Εάν πας στην πιό πάνω παράγραφο (την 6η του 19ου κεφαλαίου κι όχι του 10ου όπως λανθασμένα γράφεται) λέει ο Ιωάννης:

"Ότε ουν είδον οι αρχιερείς και οι υπηρέται, εκραύγασαν λέγοντες Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν! Λέγει αυτοίς ο Πιλάτος Λάβετε αυτόν υμείς και σταυρώσατε εγώ γαρ ούχ ευρίσκω εν αυτώ αιτίαν." (Ιωάν. 19,6)

Σε μετάφραση: "Όταν δε τον είδαν οι αρχιερείς και τα αστυνομικά όργανα, κραύγαζαν λέγοντας: "Σταύρωσέ τον, σταύρωσέ τον!" Τους λέγει ο Πίλάτος: "Πάρετέ τον εσείς και σταυρώστε. Διότι εγώ δε βρίσκω σ' αυτόν ενοχή."
Είναι πασιφανές λοιπόν πως ο Ιωάννης αναφέρεται στους Ιουδαίους αρχιερείς που παρέδωσαν τον Κύριο στον Πιλάτο! Και πουθενά στα Ευαγγέλια δεν αναφέρεται πως το σύνολο του λαού επιζητούσε την καταδίκη του Ιησού αλλά μιλάνε για τους αρχιερείς και για έναν υποκινούμενο από αυτούς όχλο.

Ούτε οι Πατέρες της Εκκλησίας (απ' όσους έχω διαβάσει τουλάχιστον) μιλάνε για συλλογική ευθύνη ολόκληρου του Εβραϊκού λαού για τη Σταύρωση. Αφού λοιπόν ο Θεός είναι αγάπη και η Ορθοδοξία βλέπει το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά ως "εικόνα Θεού", δεν περιχαρακώνει ομάδες ανθρώπων, φυλές ή έθνη. Το γνωστό "ανάθεμα" της Εκκλησίας αφορά σε όλους όσους είναι αλλόπιστοι, συμπεριλαμβανομένων Εβραίων, μουσουλμάνων κλπ.

Εάν θέλουμε να κάνουμε καθημερινή συζήτηση, τότε μπορούμε να πούμε διάφορα (το ότι οι Εβραίοι ελέγχουν το διεθνές κεφάλαιο, το πόσο πανούργοι και αδίστακτοι είναι, το τι αιματοχυσία έχουν προκαλέσει στον κόσμο) και να συμφωνήσουμε αγαπητή Vivian αλλά όσον αφορά στο πνεύμα της Ορθοδοξίας τα πράγματα αλλάζουν και ο άνθρωπος καλείται να απελευθερωθεί από μισαλλοδοξίες.

Γράφει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του Στύλου Ορθοδοξίας (μα δεν είναι κάποιος εκεί να τους ελέγξει;):

"...Είναι η πρώτη φορά που Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκάθαρα αποδοκιμάζει αυτό, το οποίο από αιώνων υπήρξε ο θεμελιώδης παράγων ανάπτυξης του θρησκευτικού αντισημιτισμού στην Ευρώπη."...
!!!
Μας κούφανε εντελώς, μόνο το εγκώμιο του Φύρερ που δεν έπλεξε :lol: :lol:

Toula
Δημοσιεύσεις: 240
Εγγραφή: Τετ Ιαν 26, 2011 7:37 am

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από Toula » Παρ Αύγ 31, 2012 11:28 am

Το Σφράγισμα είναι εδώ και τώρα; (Vid)
29-08-2012 10:58:59


Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα εμφυτεύσουν το chip RFID σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες μέσα στο 2013. Προσπάθησαν να αποκρύψουν τον πραγματικό σκοπό της κάρτας πολίτη – chip RFID λέγοντας πως την δημιούργησαν για να αυτοματοποιηθεί το σύστημα ασφάλισης και υγείας των ΗΠΑ. Αυτό ήταν όμως μόνο η πρόφαση. Οι ΗΠΑ τρέχουν να προλάβουν το 2013 στήνοντας εδώ και τώρα ένα σύστημα μπλοκαρίσματος πιστωτικών και αναλήψεως καρτών των Αμερικανών πολιτών.

Οι ίδιοι οι Αμερικανοί πολίτες δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, αλλά από το 2013 όποιος Αμερικανός πολίτης δεν φέρει το chip RFID στο σώμα του εμφυτευμένο, δεν θα μπορεί να κάνει καμμία ανάληψη χρημάτων και καμία συναλλαγή με το κράτος ή με άλλον ιδιώτη. Όπως το λένε και οι προφητικές γραφές.. Το σύστημα μπλοκαρίσματος αναλήψεων και ακύρωσης καρτών έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Πως το ξέρω αυτό ?

Αυτές τις ημέρες εκατομμύρια Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) λαμβάνουν γράμματα από τις εθνικές τους και τοπικές τράπεζες που τους ενημερώνουν πως αν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ θα πρέπει πρώτα να πάνε στην τράπεζά τους και να ενεργοποιήσουν την κάρτα αναλήψεων για χρήση στις ΗΠΑ. Αυτό έγινε γιατί οι ΗΠΑ αναφέρει η ενημέρωση έχουν ενεργοποιήσει περιορισμούς στα ATM τους αλλά και στις τράπεζές τους για χρήσεις καρτών από πολίτες εκτός ΗΠΑ που καταφθάνουν στην Αμερική είτε για τουρισμό είτε για εργασία.

Αυτό όμως που αποκαλύπτεται είναι ουσιαστικά πως απλά έχει ήδη ενεργοποιηθεί το σύστημα μπλοκαρίσματος αναλήψεων και συναλλαγών εν’όψει του σφραγίσματος με τα RFID των Αμερικανών πολιτών που θα λάβει χώρα σε λίγους μόνο μήνες μέσα το 2013.

Ας σκεφθούν καλά αυτές τις λεπτομέρειες οι Αμερικανοί πολίτες και ας αντισταθούν όσο υπάρχει χρόνος..

Για παράδειγμα η Τράπεζα Κύπρου μου απέστειλε σήμερα γράμμα με επιστολή όπου αναλυτικά γράφει τα εξής:
(((” ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 210 6477444 ΓΙΑ ΝΑ (Προσωρινά βέβαια και μόνο για την διάρκεια της παραμονή σας εκεί) ΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ.”
Υπηρεσία Debit Card Τράπεζας Κύπρου.))).

Έτσι για να πέφτουν οι μάσκες λοιπόν.. Προσθέστε επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις πως ήδη υπάρχει η τεχνολογία να κατασκευάζουν RFID με ενσωματωμένο GPS, και με μίνι αμπούλα που θα περιέχει υδροκυάνιο το οποίο θα ενεργοποιείτε αυτόματα και από απόσταση με remote θα απενεργοποιεί (θανατώνει) ακαριαία αυτόν που το φέρει αν πρόκειται να κάνει κάποια εγκληματική πράξη. Προσέξτε την φράση <<αν επρόκειτο>> δηλαδή σκοτώνουμε και προληπτικά όποιον γουστάρουμε απλά και μόνο γιατί φαίνεται να είναι ενάντια στο ολοκληρωτικό-φασιστικό σύστημά μας.

Υπάρχει όμως και συνέχεια που αποδυκνύει τρανταχτά (αν δεν έχει αποδειχθεί ήδη..) πως ο σκοπός των RFID δεν είναι αγαθός..
Τα αρχικά RFID εμφυτεύονταν μέσα στους καρπούς των χεριών. Σκέφθηκαν όμως πως αν ένα από τα πρόβατα της αγέλης (δηλαδή όλοι εμείς οι πολίτες) αποφασίσει να απελευθερωθεί θα αρκούσε απλά να κόψει το χέρι του από τον καρπό και να αφαιρέσει έτσι από πάνω του το προσωπικό του σφράγισμα-RFID.
Έτσι τα λαμόγια του συστήματος αποφάσισαν και θα εμφυτεύουν πλέον τα RFID μέσα στον ώμο των ανθρώπων για να μην μπορούνε να τα κόψουν. Καλό εεε ?
Καταλαβαίνετε πόσο αγαθά και φιλικά προς τον χρήστη θα είναι τα RFID που ήδη σκέφθηκαν και τους τρόπους έτσι ώστε να μην μπορούμε να τα ξεφορτωθούμε από πάνω μας ΠΟΤΕ !!!

Ας κάνω και μία ακόμη προφητεία αν μου επιτραπεί.. Οι γραφές δεν μιλούσανε για σφράγισμα σε χέρι ή ώμο αλλά για σφράγισμα στο μέτωπο.
Πιστεύω πως στο άμεσο μέλλον όπου η τεχνολογία των RFID θα τα έχει καταστήσει ακόμη μικρότερου όγκου και ακόμη λεπτότερα, θα αποφασιστεί τα νέα αυτά RFID να εμφυτεύονται στο μέτωπο. Ο ποιό απλός λόγος είναι πως θα υπάρχουν πλέον σαρωτές ανάγνωσης των RFID σε όλους τους δημόσιους χώρους όπου απλά θα είναι εγκατεστημένοι σε κάποιο ύψος και δίπλα σε κάμερες επιτήρησης. Έτσι αυτόματα όταν θα περνάμε από ένα check point θα καταγραφόμαστε στην κάμερα και παράλληλα με το σκανάρισμα του RFID που θα είναι επίσης ψηλά και μέσα στο μέτωπό μας θα γίνεται από το σύστημα η πλήρης αναγνώρισή μας. Έτσι θα παρακολουθείτε στενά σε 24ώρη βάση όλη η παρουσία μας σε διάφορους χώρους εξωτερικούς και εσωτερικούς. Όλα αυτά φυσικά θα γίνουν για την ασφάλειά μας και θα επιβληθούν μετά από ένα νέο Μπαράζ μεγαλύτερων και ακόμη πιο σοκαριστικών παγκόσμιων τρομοκρατικών χτυπημάτων για να δικαιολογηθεί και συνταγματικά η επιβολή αυτών των μέτρων λόγω αυξημένης έκτακτης εθνικής και παγκόσμιας ανάγκης αντιμετώπισης της αόρατης τρομοκρατικής απειλής.

Σοκ και Δέος πρώτα λοιπόν και εν συνεχεία το σφράγισμα στο μέτωπο, το οποίο συν τοις άλλοις βολεύει εκεί ψηλά στο μέτωπό μας για να διαβάζεται αυτόματα και ευκολότερα από τα επίσης ψηλά τοποθετημένα σκαναράκια.. Επίσης αν κανένας τρελός και απογοητευμένος αποφασίσει να κόψει το RFID από τον ώμο του για να το ξεφορτωθεί χάνοντας ακόμη και το μισό του σώμα, σίγουρα ποτέ και με τίποτα δεν θα μπορεί να κόψει και το κεφάλι του για να το ξεφορτωθεί από το μέτωπό του. Ιδού λοιπόν και ακόμη μία πρακτικότητα της εμφύτευσης στο μέτωπο.

Αυτά λοιπόν όλα τα λέγαμε πριν από δέκα χρόνια ότι έρχονται. Ε λοιπόν ήρθανε. Να δούμε τώρα τι θα κάνουμε..

Τμήμα Ειδήσεων : Decencenet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”