ΥΓΕΙΑ... ΚΟΣΜΟΣ... Tα παιδιά της Αφρικής πλήττει παράξενη

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Δημοσιεύσεις: 511
Εγγραφή: Τετ Μαρ 14, 2012 2:49 pm

ΥΓΕΙΑ... ΚΟΣΜΟΣ... Tα παιδιά της Αφρικής πλήττει παράξενη

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ » Πέμ Μαρ 15, 2012 3:43 pm

Tα παιδιά της Αφρικής πλήττει παράξενη ασθένεια άγνωστης προέλευσης
http://greek.ruvr.ru/2012_03_13/68359080/

Στην Ουγκάντα λειτούργησαν τα πρώτα ιατρικά κέντρα για την παροχή βοήθειας στα παιδιά, που υποφέρουν από το λεγόμενο «καμπτικό σύνδρομο».

Αυτή η σπάνια ασθένεια συναντάται αποκλειστικά σε μια μικρή περιοχή της ανατολικής Αφρικής: στο νότο του Νότιου Σουδάν, το βορρά της Ουγκάντας και τις νότιες περιφέρειες της Τανζανίας. Η ασθένεια πλήττει κυρίως παιδιά ηλικίας 5-15 ετών. Η φύση της είναι άγνωστη και δεν υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας της.

Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από τις χαρακτηριστικές καμπτικές κινήσεις της κεφαλής, που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια των κρίσεων, οι οποίες εμφανίζονται στα παιδιά ξαφνικά. Πρώτο σύμπτωμα είναι ότι το βλέμμα γίνεται αδιάφορο και άκαμπτο. Δεύτερο ότι το κεφάλι κάθε οκτώ δευτερόλεπτα κλίνει προς τα κάτω, σαν να αποκοιμιέται το παιδί και μετά ξαφνικά ξυπνάει. Κάθε φορά μετά τη λήψη της τροφής αρχίζει μια επαναλαμβανόμενη κρίση.

Αυτή η άγνωστη ασθένεια πλήττει τον εγκέφαλο και ο ασθενής δεν μπορεί να ελέγχει τις κινήσεις του. Η ίδια η ασθένεια δεν οδηγεί στο θάνατο, αλλά τα παιδιά πεθαίνουν, γιατί υφίστανται τραυματισμούς. Τον τελευταίο καιρό η ασθένεια επεκτείνεται πολύ γρήγορα. Στην Ουγκάντα υπάρχουν ήδη περισσότεροι από 4.000 ασθενείς. 200 παιδιά πέθαναν γιατί έμεναν χωρίς επίβλεψη και πάθαιναν ατυχήματα.

Οι επιστήμονες απορρίπτουν τη γενετική αιτιολογία της εμφάνισης του συνδρόμου. Πολλοί πιστεύουν στην υπόθεση της παρασιτικής προέλευσης της αρρώστιας. Υπάρχουν και αυτοί, που συνδέουν το καμπτικό σύνδρομο με την έλλειψη βιταμίνης В6. Οι επιστήμονες επίσης αποδίδουν σημασία στο γεγονός ότι η πλέον ευάλωτη ομάδα είναι τα παιδιά από τις πιο φτωχές οικογένειες.
«Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου αύτη έστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα...αγαπήσεις τόν πλησίον σου ώς σεαυτόν έν ταύταις ταίς δυσίν εντολαίς όλος ο νόμος και οι προφήται κρέμανται»

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεια και fitness”